Kayısı Marmelatı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Kayısı Marmelatı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kayısı Marmelatı

    Reklam



    Kayısı Marmelatı

    Forum Alev
    KAYıSı MARMELATı

    MALZEMELER


    1 kg şeker
    1 kg kuru kayısı
    1 adet limonun suyu


    HAZIRLANIŞI

    Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın.
    Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin. Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun. Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın.
    Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın. İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Kayısı Marmelatı

    Reklam



    Ülkemizde bolca yetişen kayısı özellikle bazı hastalıklarımıza iyi gelmekte vücudumuza faydalı vitaminleri barındırmakta dır,Kayısı kompostusu,reçeli,tatlısı ,marmelatı ve daha birçok lezzetli yiyeceklerde kullanılmaktadır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi