Ayva Marmelatı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Ayva Marmelatı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Ayva Marmelatı

    Reklam



    Ayva Marmelatı

    Forum Alev
    AYVA MARMELATı

    MALZEMELER

    1.200 gr ayva
    600 gr toz şeker
    karanfil


    HAZIRLANIŞI

    Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Ayva Marmelatı

    Reklam



    Ayva tatlılarda ,hoşaflar da,marmelatlar da kullanıldığı gibi osmanlı mutfağında yemeklerde de kullanılmaktadır.Ayrıca hamile olan kadına ayva yedirildiği zaman çocuğunun güzel olcağı da söylenmektedir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi