Mutfak için bazı pratik bilgiler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Mutfak için bazı pratik bilgiler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Mutfak için bazı pratik bilgiler

    Reklam



    Mutfak için bazı pratik bilgiler

    Forum Alev
    Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk.

    Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

    Pastaların daha gevrek olması için: (tatlı*tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.

    Dereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

    Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.

    Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

    Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar.

    Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.



  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Mutfak için bazı pratik bilgiler

    Reklam



    İnsanların yemek yaparken artan malzemeleri saklamaları daha sonra yapacakları yemeklerde kullanılmasını sağlar.Bu nedenle bu artan malzemelerin sağlıklı olması ve renklerini korumaları için yapılması gerekenleri yapmak lazım.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi