Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Makarna Pişirmenin Püf Noktaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

    Reklam



    Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

    Forum Alev
    Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

    makarna nasıl haşlanır - makarna pişirmek - makarna pişirilmesi

    Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun. Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
    Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.
    Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin. Aldente (diri) makarna pişirebilmek için Nuh'un Ankara Makarnası paketlerinin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin.
    Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştırın. Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
    Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın.




  2. 2
    rönesans
    Bayan Üye

    Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

    Reklam



    Bir püf noktası daha kaynayan makarnaya yapışmaması için az zeytinyağı koymak göreceksiniz makarnanız parlak :onay: ve tel, tel olacak.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi