Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır

    Reklam



    Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır

    Forum Alev
    Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır

    yemeklerde baharat kullanımı - baharatlar hakkında


    Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor.
    İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:

    Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun.
    Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik.
    Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi.
    Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye.
    Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun.
    Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
    Karaciğer: Fesleğen, soğan.
    Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran.
    Mantar: Tarhun, kekik.
    Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik.
    Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç.
    Sebzeler: Kekik.
    Soğan: Fesleğen, kekik.
    Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı.
    Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun.
    Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik.
    Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak.
    Yumurta: Kekik, tarhun.
    Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye




  2. 2
    EFRUMİE
    Bayan Üye

    Cevap: Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır

    Reklam



    Herkesin damak tadı farklı olsa da bazı yemeklerde simgeleşmiş baharatlar bulunmaktadır. Fakat baharatı çok sevenler her yemekte kullanmaktadırlar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi