Yemek Yaparken Pratik Bilgiler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Yemek Yaparken Pratik Bilgiler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Heroes*
    Emekli
    Reklam

    Yemek Yaparken Pratik Bilgiler

    Reklam



    Yemek Yaparken Pratik Bilgiler

    Forum Alev
    Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu.
    İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave
    ederek bir dakika kadar daha pişirin.
    İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz.

    Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
    Turta için hazırlanan hamura bir miktar sütün yanında biraz da
    bira ilave edilirse turtanız yumuşak ve hafif olur.

    Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada
    kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun. kavururken renginin
    canlı olması için biraz tuz serpin.

    Soğan kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin.
    Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri uzun süre dayanmaları
    için toz şekere bulamayı unutmayın.

    Pişeceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin

    Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir kaşığı şeker atın.

    Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi
    bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.

    Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır. Birkaç tane
    buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz.

    Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız ellerinizin
    temizlenmesi daha kolay olur.

    Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur

    Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç
    soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu
    çok lezzetli olur.

    Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.

    Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.

    Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun.

    Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız
    tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz.



  2. 2
    Heroes*
    Emekli

    --->: Yemek Yaparken Pratik Bilgiler

    Reklam



    Dolmanıza yeni bir tat katmak için içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz.

    Enginarı alüminyum tencerelerde pişirmeyin. Enginar alüminyumu karartır.


    Fasulyeyi önce haşlayıp daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır. Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır.

    Bazen fırında pişirdikleriniz kurur kavrulur sertleşir. Bunu önlemek için fırının içine bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.

    Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz.

    Izgarada et pişirirken etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.

    Balığın çıtır çıtır kızarması için önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.

    Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa daha canlı bir renk kazanır.

    Pancarı haşlarken içine saplarını da koyarsanız rengi daha kırmızı olur. Hatta bir kaşığı da sirke dökün.

    Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.

    Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra patates nişastası da katmayı deneyin.

    Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır.

    Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.








  3. 3
    Heroes*
    Emekli
    Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz değişik bir garnitür olur. Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz.
    Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz evvela siraaai veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz.
    Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için büyük delikli rende kullanınız.
    Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir. Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın. Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır.
    Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz kaynayan şeker suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı hafif ateşte iki saat pişirmelidir. O zaman rengi güzel olacaktır.
    Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.
    Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü araya başka bir iş girer de pişiremezseniz bezelyeler kuruyup sertleşebilir. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz yeniden dirildiklerini görürsünüz.
    Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın. Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır.
    Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz.
    Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın. Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın. Fazla tuzun gittiğini farkedeceksiniz. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.

    Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız yağın patlamasını önlemiş olursunuz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi