Buğday Çimlendirilmesi - Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Buğday Çimlendirilmesi - Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Buğday Çimlendirilmesi - Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme

    Reklam



    Buğday Çimlendirilmesi - Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme

    Forum Alev
    Buğday Çimlendirilmesi - Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme

    Buğday geceden yıkanır, cam veya porselen bir kaseye konur. Üzerine yüzeyini bir parça örtecek ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir.

    Sonra süzülür ve ertesi sabaha kadar susuz bırakılır. Sabahleyin buğdaylar çalkalanır yeni nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir. Akşam gene sudan geçirilir.

    Buğdayın sürekli sudan geçirilmesi nemli kalması içindir. Buğday suyla çalkalanırken kabı veya süzgeci silkelenmeli. Böylece taneler birbirlerinden ayrılarak aralarına hava girer kabarmaları kolaylaşır.

    Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir. Odanın ısısı 12 dereceden aşağı düşerse tohumlar asitleşir, 18 dereceden yukarı olursa sertleşmeye yüz tutar ve çimlenmez. Çimleninceye kadar buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır.

    Buğdaylar 1/2 cm çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır. Çimlenen buğdayın hem tohumu hem de filizi yenir.

    Not:

    Aşurelik buğday çimlendirilmeye elverişli değildir, çünkü bir işlem görmüştür.

    Kullanılan buğday zarı alınamamış ve ekolojik olması önemlidir.




  2. 2
    EFRUMİE
    Bayan Üye

    Cevap: Buğday Çimlendirilmesi - Çimlendirilmiş Buğdayın Yapımı - Bitkisel Protein ile Beslenme

    Reklam



    Buğdayın yumuşaması için bir kaç gün üst üste ılık suda her gece bekletilir. Nemli bir ortamda ve sürekli suyunun değişmesi gerekmektedir.







+ Yorum Gönder
buğday çimlendirmek,  buğdayın çimlendirilmesi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi