Yumurta İle İlgili Püf Noktaları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Yumurta İle İlgili Püf Noktaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Yumurta İle İlgili Püf Noktaları

    Reklam



    Yumurta İle İlgili Püf Noktaları

    Forum Alev
    Yumurta İle İlgili Püf Noktaları

    Akını kulandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın.

    Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın.

    Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın.

    Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın.

    Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevirilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz. Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın.

    Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur.

    Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır.

    Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir. Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur. Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir.

    Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir. Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir. Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir.

    Yumurtalar alümünyum kapta çırpılırsa siyahlaşır. Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kababır, hem kararmaz.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Yumurta İle İlgili Püf Noktaları

    Reklam



    Sabah kahvaltılarının ve öğrencilerin değişmez yemeği olan yumurtalar zengin protein içeriklidir.Bu nedenle yumurtaların doğal ve taze olanlarını bulmak ve tüketmek daha faydalı olacaktır.Köy tavuklarının yumurtaları çok güzel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi