Gerçek Balı Anlamanın Püf Noktaları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Gerçek Balı Anlamanın Püf Noktaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    g_gizem
    Üye
    Reklam

    Gerçek Balı Anlamanın Püf Noktaları

    Reklam



    Gerçek Balı Anlamanın Püf Noktaları

    Forum Alev
    Gercek Bal.jpg

    Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir.

    Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar.

    Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir.

    Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor.

    Tükenmez kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır.

    Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir... Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.

    Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. Normal balın kıvamı biraz daha katıdır.

    Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar.

    Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir.

    Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir. Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar. Bu yediğiniz gerçek baldır.

    Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Gerçek Balı Anlamanın Püf Noktaları

    Reklam



    Piyasada o kadar çok sahte bal var iken bunların hangisi gerçek hangisi sahte anlamak pek kolay olmamaktadır.Zira bu sahte balları öyle yapıyorlar ki anlamak da kolay olmuyor.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi