Yararlı Pratik Bilgiler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Yararlı Pratik Bilgiler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Yararlı Pratik Bilgiler

    Reklam



    Yararlı Pratik Bilgiler

    Forum Alev
    Yararlı Pratik Bilgiler

    Mutlaka okuyun. Hepsi lazım olabilecek uyarı ve yöntemler...


    Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın. Vidayi öyle takın.


    Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyorsa onları bir kaç dakika buhara tutun.

    Makasınızı bilemek istiyorsaniz zımpara kağıdı kesin.

    Halıdaki sigara yanıklarından yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

    Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz birakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.

    Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin. Açıksa zedelenebilirler.

    Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun. Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.

    Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.

    Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktir.

    Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun. Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın. Yeni gibi olacaklardir.

    Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

    Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

    Eğer ayaklarınız çok hassas ise sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın.

    Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin sonra yikayin çekmeyeceklerdir.

    Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsaniz bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.

    Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin. Bu işlem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapışmasını önleyecektir.

    Cevizle dost olun. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

    Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

    Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

    Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktir.

    Unlarınızın böceklenmemesi için un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

    Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.

    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

    Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.

    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsaniz bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksiniz.

    Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.

    Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin

    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

    Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsaniz elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

    Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

    Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.

    Mantarların daha lezzetli olmasi için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.

    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

    2 Çorba kaşığı yoğurdu sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve biraz da zeytinyağını derin bir kabin içerisinde karıştırın. Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Çok daha lezzetli olacaktır.

    Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.

    Hazırladığınız kekin fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

    Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun.

    Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

    Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır. Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.

    Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin. Kokteyllerin içerisine bunları kullanın. Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.

    Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

    Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

    Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.

    Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

    Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.

    Soğan sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın.

    Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürersenizlambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.( Fazla sürmeyin.)

    Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun. Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Yararlı Pratik Bilgiler

    Reklam



    Çalışmayan ev kadınları yada evlerinde işlerinde titiz olan bayanların püf noktaları iyi bilmesi hiç de şaşırtıcı olmamaktadır.Bazı bilgilerin insanların eşyalarını yada kıyafetlerini uzun süre kullanmalarını sağlamaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi