Püf Noktalar

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 ... Sonuncu8Sonuncu9
Yemekler ve Pratik Bilgiler Bölümünden Püf Noktalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Püf Noktalar

    Reklam



    Püf Noktalar

    Forum Alev
    Tereyağını kızartırken


    Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz.




  2. 2
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Püf Noktalar

    Reklam



    Pasta keserken


    Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz.








  3. 3
    elifizmir
    Özel Üye
    Patates haşlarken


    Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir.








  4. 4
    elifizmir
    Özel Üye
    Soğan soyarken


    Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin.


  5. 5
    elifizmir
    Özel Üye
    Bayat ekmekler için



    Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın.


  6. 6
    elifizmir
    Özel Üye
    Şişe temizliği



    Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.


  7. 7
    elifizmir
    Özel Üye
    Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için


    Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.


  8. 8
    elifizmir
    Özel Üye
    Etin yumuşak olmasını istiyorsanız


    Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.


  9. 9
    elifizmir
    Özel Üye
    Kalamarın lezzetini arttırmak için



    Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.


  10. 10
    elifizmir
    Özel Üye
    Evde yoğurt yaparken



    Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.


  11. 11
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Püf Noktalar

    Reklam



    Donmuş çikolata ve tereyağı


    Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.


  12. 12
    leon_sailor
    Usta Üye
    heheh paylaşım için saol anneme sölerim :D:D:D::D:D

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 ... Sonuncu8Sonuncu9
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi