Salçalı Pilav Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Salçalı Pilav Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Salçalı Pilav Tarifi

    Reklam



    Resimli Salçalı Pilav Tarifi

    Salcali Pilav Tarifi.jpg

    Malzemeler:

    2.5 su bardağı pirinç
    4-5 bardak sıcak su
    1 yemek kaşığı salça
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı kekik
    Yarım bardak bezelye
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI

    Pirinci ayıklayıp sıcak suda yıkayın. Yağları pilavı pişireceğiniz kapta kavurup salçayı ekleyin ve 1 dakika da salçayla kavurun. Pirinci ilave edip yağı kavurmaya devam edin. 4 bardak suyu ilave edip kısık ateşte 20 dakika-suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer pirinçler suyu çektiğinde hala sertse bir bardak sıcak su daha ilave edin.1

    Pişmeye yaklaştığında bezelyeyi, tuzu ve baharatları ilave edin.

    Piştiğinde 5 dakika dinlendirip servise hazırlayabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    1) Buradaki su miktarını kullandığınız pirince göre ayarlayabilirsiniz.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi