Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Yalancı Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Yalancı Perde Pilavı Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Yalancı Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Yalancı Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Yalancı Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

    kişi sayısınca milföy hamuru
    bir adet bütün tavuk
    2 su bardağı pirinç
    1 servis kaşığı kadar tereyağ + yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 kuru soğan
    1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı safran
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı dolma baharı
    kakule



    YAPILIŞI
    Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir.
    Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. İçine sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan badem ilave edilir. Bademler biraz pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülen pirinç de tencereye alınıp, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu arada kavurma sırasında tuz da ilave edilir. Sonra diğer baharatlar da pirince eklenip, dört bardak tavuk suyu da ilave edilir, ve suyu çekilene kadar pişirilir. Suyu çekildikten sonra ocağın altı kısılıp, pilav demlenmeye bırakılır.
    Bütün tavuk haşlanıp iri parçalar halinde didiklenir. Karabiberle karıştırılıp demlenmiş pilav ile karıştırılır.
    Milföyler unlanmış tezgahta hafifçe açılarak büyütülür. İçine soğumuş olan pilavdan büyükçe bir kaşık dolusu konup bohça şeklinde katlanır. Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp bademle süslenerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Yalancı Perde Pilavı Tarifi - Yalancı Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Baharatlı ve bol malzemeli olan bu pilav piliç yemeği verilen emeğin karşılığını verecektir. Görüntüsünden de anlaşılacağı gibi çok güzel bir tadı vardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi