Tavuklu Enginar Dolması - enginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuklu Enginar Dolması - enginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Tavuklu Enginar Dolması - enginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi

    Reklam



    Tavuklu Enginar Dolması - enginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi

    Forum Alev
    Tavuklu Enginar Dolması - enginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi

    Malzemeler

    6 adet iri enginar
    2 adet göğüs tavuk eti
    2 but tavuk eti
    2 adet soğan
    4 diş sarmısak
    2 adet domates
    2 adethavuç
    2 adet patates
    Yarım bardak ayçiçek yağı
    2 kaşık un
    Tuz
    Dereotu
    1 limon


    Tarifi

    Tavukların kemiklerini ayırıp kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Soğanı soyup doğradıktan sonra beraber 10 dakika daha kavurun. Domatesi ve biberi de doğrayıp ilave edin. 10 dakika kadar pişirin ve bir kenara koyun.

    Diğer tarafta unu limonlu soğuk suyla karıştırın. Ayıklanan enginarları limonlu unlu suya atın ve aynı suda tuzunu da koyup haşlayın. Tavukları içine doldurarak tepsiye dizin. Bir kaşık salçayla yağda sos yapın.

    Patatesleri ve havucu salçalı suda pişirin. Enginarların üzerine serin ve firma verin. 20 dakika pişirin. Üzerine dereotu koyarak sıcak servis yapın.

    (Yanında bir haydari ve sütlaç beraber güzel olur).


    alıntı




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Tavuklu Enginar Dolması - enginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi

    Reklam



    Bol sebzeli olan bu yemekte sevdiklerinize sağlıklı bir yemek sunabileceğiniz gibi bir yandan da bol malzemeli ve kızarmış tavuk eti ile haratlığınızı konuşturabileceksiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi