Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi

    Reklam



    Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi

    Forum Alev
    Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Anadolu Bulgurlu Pilav Tarifi Yapılışı



    Malzemeler


    Zorluk 2
    Süre 50 dk.
    Kaç Kişilik 6


    2 Su bardağı pilavlık bulgur
    3 Su bardağı su veya et suyu
    1 Adet soğan
    1 Adet domates
    1 Yemek kaşığı tereyağı
    1 Çay bardağı haşlanmış nohut
    1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 Demet taze nane
    Tuz, biber



    Yapılışı

    Hazırlanışı

    Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
    Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
    1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
    Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
    Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
    Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
    Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
    NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.



  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi - Resimli Anadolu Bulgur Pilavı Tarifi

    Reklam



    İçine bakliyat ve değişik sebzelerin girdiği bir pilav tarifidir.Anadolu ismini taşıyor ama pek fazla yapılmayan bir yemektir.Bu pilavı tereyağı ile yapmak şarttır.Aksi takdirde lezzeti alınmaz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi