İstanbul Pilavı Tarifi , Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden İstanbul Pilavı Tarifi , Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    naberya?
    Bayan Üye
    Reklam

    İstanbul Pilavı Tarifi , Yapılışı

    Reklam



    İstanbul Pilavı Tarifi , Yapılışı

    Forum Alev
    Malzemeler


    1 parca tavuk gogsu, ~150 gr, derisiz, kemiksiz ve kusbasi dogranmis
    1 tk tereyag
    1/4 kap sicak tavuk suyu

    2 yemek kasigi dolusu badem, kabuksuz, ince dilimlenmis
    2 yemek kasigi dolusu sam fistik, sicak su icinde 5 dak. bekletin, suzun, kabuklarini soyun

    1 cimdik safran, 3 yk sicak su icine koyulmus
    3/4 kap pirinc
    1 kap sicak tavuk suyu
    2 yk tereyag
    Tuz
    karabiber

    Yapılışı

    1 tk tereyagini kucuk bir tencerede eritin ve tavuklari 2-3 dakika karistirarak sote edin. 1/4 kap sicak tavuk suyunu ilave edip, icinde cok az miktar su kalana kadar pisirin. Kenarda bekletin.

    Badem ve sam fistiklari kucuk bir tavada 2-3 dakika kavurun, yakmayin. Kenara koyun.

    Sicak su ile pirinci bir kac defa yikayin. Bir tasin icinde uzerine sicak su koyarak 15 dakika bekletin, suzun. Orta boy tencerenin icinde tereyagini eritin, pirinci icine koyun orta isida 2-3 dakika karisitirarak sote edin. Uzerine 1 kap sicak tavuk suyunu, safrani suyu ile birlikte, tuz ve karabiberi ilave edip karisitirin. Ocagin isisini iyice dusurun, tencerenin kapagini kapatin. 5 dakika sonra tavuk, badem ve sam fistiklari icine ilave edin. Catalla yavasca karisitirin. Tencerenin kapagini gene kapatin. Pilav tumuyle suyunu cekene kadar pisirin.


    Tencereyi ocagin uzerinden alin, kapagini acin. Uzerine temiz bir mutfak havlusu koyun, kapagini kapatin. 5 dakika demlenmeye birakin ve servis yapin.

    2 kisilik.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: İstanbul Pilavı Tarifi , Yapılışı

    Reklam



    Renkli olduğu kadar bol malzeme içeren bir yemek tarifi. Malzemeler arttıkça görüntüsü o kadar iştah açıcı ve besin değeri yüksek bir tarifi haline gelmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi