Kabak Graten tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Kabak Graten tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Kabak Graten tarifi

    Reklam



    Kabak Graten tarifi

    Forum Alev
    Kabak Graten tarifi

    Malzemeler:

    2 adet iri kabak
    1 adet haşlanmış tavuk göğsü
    tuz, karabiber

    Beşamel sos için:
    1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    1 su bardağı süt

    Yapılışı:

    Kabakları soyduktan sonra boyuna 2′ye kesip haşlayın. Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için bir tavaya margarini alıp eritin ve unu ilave edin. Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile çırpın. Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin. Kabakların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin. Pişmişseler nazik bir şekilde fırın kabına alın. İçlerini yemek kaşığı yardımı ile sandal gibi boşaltın. Boşalttığınız yeri önceden haşlayıp didiklediğiniz ve baharat koyduğunuz tavuk etleri ile doldurun. Tavukların üzerini beşamel sosu ile kapatıp fırına sürün. 160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Kabak Graten tarifi

    Reklam



    Kabak sevmeyenlerin alternatif olarak yiyecekleri ve aynı zamanda kabağı sevmelerine yardımcı olacak bir yemektir.Tavuk eti ve kabağın birleşimi ile çok güzel bir misafir yemeği de düşünülebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi