Hindi bonfile tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Hindi bonfile tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Hindi bonfile tarifi

    Reklam



    Hindi bonfile tarifi

    Forum Alev
    Hindi bonfile tarifi


    Beyaz ete çok yakışan köri bu tarife de ayrı bir hava veriyor.


    Malzemeler:
    4 hindi bonfile
    Tuz
    karabiber
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    200 gr ananas
    1 tatlı kaşığı köri
    150 ml hindi suyu
    100 gr süt kreması


    Nasıl Hazırlanır:
    1) Bonfilelerin fazlalıklarını temizleyip tuz ve kariberle tatlandırın. Yağı bir tavada kızdırın. Eti harlı ateşte 1 dakika pişirdikten sonra ateşi kısıp 5 dakika daha pişirin.


    2) Ananası dilimleyip köri ve hindi suyu ile birlikte püre haline getirin. Dilerseniz pul biberle tatlandırabilirsiniz.

    3) Eti tavadan alıp bir alüminyum folyoya sarın ve 4 dakika dinlendirin.

    4) Körili sosu süt kreması ile birlikte eti pişirdiğiniz tavaya alın. 2 dakika pişirin. Eti folyodan çıkarıp servis tabaklarına alın. Sosu üzerinde gezdirip servis yapın.

    Etin kurumaması için küçük bir öneri


    Hindi bonfileyi pişirdikten sonra folyoya sarıp dinlendirin. Etin kendi suyu bu esnada içinde birikir ve kuruması önlenir. Ayrıca tavada kalan suyu da eti folyoya sararken ekleyebilirsiniz.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Hindi bonfile tarifi

    Reklam



    Hindi eti son yıllarda oldukça revaçta.Hindi eti de tavuk eti gibidir.Biraz daha besleme değeri yüksek olduğu söylenmektedir.Fakat bizim kültürümüzde hindi eti daha az tüketilmektedir.







+ Yorum Gönder
hindi bonfile nasıl pişirilir
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi