Duvaklı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Duvaklı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Duvaklı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Duvaklı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    Duvaklı Pilav


    Yufka içinde pilav ayrı bir lezzet
    Malzemeler:
    1 adet yufka
    2 su bardağı pirinç
    250 gr kuşbaşı haşlanmış et
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    1su bardağı haşlanmış nohut
    1 su bardağı haşlanmış mantar
    1 adet iri rendelenmiş havuç
    1 adet defne yaprağı
    Tuz
    Karabiber
    1 kesme şeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 bardak su

    Yapılışı:

    Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün. Tencerede yağı kızdırın ve etleri koyun. Bir iki kez çevirin. 2 bardak suyu, defne yaprağını, tuz ve şekeri ilave edip kaynatın. Kaynayınca pirinci ekleyip karıştırın.
    Bezelye, havuç, nohut ve mantarı üzerine yayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
    Bir fırın kabuğunu yağlayın. Yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayın. Hazırladığınız pilavı içine koyun. Dışarıda kalan kenarlarını tepsinin ortasına toplayın. Kese şekli verin ve üzerine yağ sürün. 170 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Duvaklı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Yemek yaparken sadece lezzetli olması için emek vermeyip aynı zamanda güzel görünmesi için çabalayanlar için oldukça göz alıcı bir tarif olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi