Havuçlu , Mantarlı Pilav - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Havuçlu , Mantarlı Pilav - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Havuçlu , Mantarlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Havuçlu , Mantarlı Pilav - Tarifi

    Forum Alev
    HAVUÇLU , MANTARLI PİLAV


    Enfes bir pilav tek başına önden çorbayla bile servis edilebilir.
    Malzemeler;
    · 2 su bardağı pirinç
    · 1 kase konserve veya taze mantar
    · 1 sğan
    · Dereotu
    · 1 buyuk haşlanmış havuç
    · Sıvıyağ
    · Tuz,şeker,su

    Yapılışı;
    1. pirinçlerimizi bire bire ölçüyle veya kendi yaptğımız ölçümüzle tuzlu kaynar suda yarım saat bekletiyoruz.
    2. pirinçlerimizi yıkıyoruz ve tencerede kızdırdıgımız yağda kavuruyoruz.
    3. tavamızda doğradığımız soğan ve mantarımızı az yağ ilavesiyle kavuruyoruz.
    4. kavrulan pirinçlerimizin üzerine tuz ve şekeri serpip,soğanlı harcımızı ekliyoruz.2-3dk.kavuruyoruz
    5. daha sonra haşlanmış ve doğranmış havucumuzu,et veya tavuk suyu ekleyip,kısık ateşte 10-15 dk. Pişiriyoruz.
    6. suyunu çekipte tencereden çıtır çıtır sesler gelmeye başladığında ocağı söndürüp demlenmeye alıyoruz.
    7. en son demlenırken isterseniz ınce doğradığınız dereotunu ekleyebilirsiniz





  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Havuçlu , Mantarlı Pilav - Tarifi

    Reklam



    Bol malzemeli bir pilava hiç kimse hayır demez. Pilavın herkesin sevdiği bir yemek olup sebzeli olması ayrı bir lezzet taşıdığından yapılmakta ve beğenilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi