Firik Pilavı - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Firik Pilavı - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Firik Pilavı - Tarifi

    Reklam



    Firik Pilavı - Tarifi

    Forum Alev
    FİRİK PİLAVI

    Çok farklı tatların buluştuğu bir pilav
    Malzemeler
    200 gr tereyağı
    300 gr kuzu kuşbaşı
    3 soğan
    4 su bardağı su
    250 gr haşlanmış nohut
    250 gr bulgur
    600 gr firik
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 çay kaşığı salça
    Tuz
    Yapılışı: Bulguru yıkayıp süzün. Firiği ayıklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak pişirin. Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Firik Pilavı - Tarifi

    Reklam



    Pilav genelde ana yemeklerde yapılan ve çok sık kullanılan bir yemek çeşididir. Tarife göre bir çok şekle girip farklı lezzetler ortaya çıkmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi