YufKalı Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden YufKalı Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    YufKalı Tavuk

    Reklam



    YufKalı Tavuk

    Forum Alev
    MALZEMELER

    1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
    200 gr margarin
    200 gr tereyağ
    750 gr pirinç
    5 adet yufka


    HAZIRLANIŞI

    Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin.
    Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın. Tavuk suyu böreğin üzerini biraz aşmalıdır. Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin. Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın.





  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: YufKalı Tavuk

    Reklam



    Çok lezzetli ve bir o kadar harika olan bu pilavı herkesin evinde kolaylıkla yapa bilir ve herkesin bu tadı denemeli denedikten sonra sofraların vaz geçilmezi olacak ve tüm aile bu yemeğin tiryakisi olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi