Meyhane Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Meyhane Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aSsude
    Usta Üye
    Reklam

    Meyhane Pilavı

    Reklam



    Meyhane Pilavı

    Forum Alev
    MALZEMELER

    400 gr Bulgur
    150 gr margarin
    400 gr Kuzu kuşbaşı
    150 gr Soğan
    2 tatlı kaşığıTuz
    1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
    200 gr Domates
    50 gr Sivri biber
    1 2/3 bardak Et suyu


    HAZIRLANIŞI

    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.
    Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin.
    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
    Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
    Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
    Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Meyhane Pilavı

    Reklam



    Et ile yapılmış olan bulgur pilavında daha enfes olmasını sağlayan püf noktalarından biridir. Hem görüntü olarak güzel gösterir hem de lezzetli kılar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi