Fırında Sütlü Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Fırında Sütlü Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    wody
    Emekli
    Reklam

    Fırında Sütlü Tavuk

    Reklam



    Fırında Sütlü Tavuk

    Forum Alev
    FıRıNDA SÜTLÜ TAVUK

    MALZEMELER

    1.5 kg tavuk eti (göğüs kısmı)
    4-5 adet yeşil sivribiber
    1 su bardağı süt
    3 adet domates
    250-300 gr kutu mantar
    2 diş sarmısak
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı kekik


    HAZIRLANIŞI

    Tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayın, çukurca bir kaba koyup, üzerine tuz, karabiber serpin, süt döktükten sonra karıştırın. Kabın kapağını kapatıp, buzdolabında yirmidört saat bekletin. Daha sonra süt banyosundaki etleri karıştırıp tekrar dolaba koyun ve bir gün daha bekletin. Bu işlemin sonunda sütün büyük kısmı etler tarafından emilmiş olacak ve lezzetli olacak.
    Bu etleri, dikdörtgen şeklinde, 4 -5 cm derinliğinde, çukurca bir fırın tepsisine dizin, üzerine sıvıyağ ve et parçaları tarafından emilmemiş süt varsa, dökün. Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığınız domates, yeşil biber ve ince ince kıydığınız sarmısak ve mantarı, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiştirin.
    Konserve veya dondurulmuş mantar yerine taze mantar kullanmayı tercih ederseniz, mantarları az suda haşlayıp, doğradıktan sonra, haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpin. Biraz da kekik ilave ederek orta harlı fınnda pişirin. Pişirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyip yanında pilavla servis yapabilirsiniz.



  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Fırında Sütlü Tavuk

    Reklam



    Tavuk kişinin mutfak hamaratlığına göre farlı lezzetler ile hazırlanıp sunulabilir. Kıtır kıtır olmasını ve sütün vermiş olduğu lezzet ile nefis bir yemeği sofraya koyabilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi