Fırında Beşamel Soslu Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Fırında Beşamel Soslu Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    wody
    Emekli
    Reklam

    Fırında Beşamel Soslu Tavuk

    Reklam



    Fırında Beşamel Soslu Tavuk

    Forum Alev
    FıRıNDA BEŞAMEL SOSLU TAVUK

    MALZEMELER

    750 gr tavuk eti (göğüs)
    750 gr havuç
    750 gr patates
    750 gr bezelye
    beşamel sos için malzeme :
    1 litre süt
    1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
    1 su bardağı un
    150 gr margarin
    karabiber
    tuz
    200 gr kaşar peynir


    HAZIRLANIŞI

    Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
    beşamel sosun yapılışı :
    Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Fırında Beşamel Soslu Tavuk

    Reklam



    Tavuk yemekleri en çok yapılan yemeklerden biridir. Soslanmış bir tavuk yemeğini kızarması için fırına atılır. Çok çabuk hazırlanıp yapılan bir yemektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi