Azerbaycan Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Azerbaycan Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ives
    Yeni Üye
    Reklam

    Azerbaycan Pilavı

    Reklam



    Azerbaycan Pilavı

    Forum Alev

    Malzemeler
    · 3 su bardağı pirinç· 3 su bardağı su· 2 çorba kaşığı sıvıyağ· 150 gr kuru iç bakla· 200 gr konserve bezelye· 1 çorba kaşığı sıvıyağ· Yarım demet dereotu.Yapılışı

    Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.
    Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Azerbaycan Pilavı

    Reklam



    azerbaycan da yemek kültürü olarak bize yakındır bu pilava bakla bezelye konulması degişik gelmedi ama dereotunun konulması şaşırttı böylesine güzel kokan bir yeşilliğin pilava kattığı lezzeti düşünemiyorum







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi