Tavuk Graten

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Tavuk Graten ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Tavuk Graten

    Reklam



    Tavuk Graten

    Forum Alev
    Tavuk Graten



    Gereçler:

    2,5 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış tavuk eti
    1 su bardağı haşlanmış ve doğranmış mantar
    1/ 2 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış havuç
    1 su bardağı haşlanmış ve küp biçiminde doğranmış patates
    Tuz-karabiber Beşamel sos:
    2 yemek kaşığı tepeleme un
    2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
    1/ 2 lt süt( 2,5 su bardağı)
    1 yumurta-tuz-karabiber
    1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstü için)





    Yapılışı:

    1. Bir kap içinde tavuk etleriyle sebzeleri karıştırın. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın.
    2. Ölçülü un, tereyağı ve sütle beşamel sos hazırlayın. 1 yumurta, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Sosun 3/ 4’ ünü tavuklu içle karıştırın.
    3. Tavuklu içi, cam bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine kalan beşameli yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında üzerini kızartın.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Tavuk Graten

    Reklam



    Tavuk yemekleinin yanına her çeşid sebze ile zenginleştire bilirsiniz ve vitamin değeri daha fazla olmasından dolayı ailemiz ve büyüklerimizin sağlıklı bir biçimde beslene bilirler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi