Kağıtta Tavuk Gögsü

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Kağıtta Tavuk Gögsü ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kağıtta Tavuk Gögsü

    Reklam



    Kağıtta Tavuk Gögsü

    Forum Alev
    Kağıtta Tavuk Gögsü




    Gereçler:

    6 adet tavuk gögsü ( kemiği ve derisi çıkarılmış)
    2 yemek kaşığı limon suyu
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı un
    1 bardak tavuk suyu
    1/ 2 bardak sek beyaz şarap
    1 yumurta sarısı
    Tuz-karabiber-bir fiske tarçın-bir fiske hindistancevizi
    150 gr kıyılmış mantar
    1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan

    Yapılışı:

    1. Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin. Tavuk gögüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın.
    2. Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin. Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın. Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin. Ateşten indirin. Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın.
    3. Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın. Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın. Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Kağıtta Tavuk Gögsü

    Reklam



    Bu tarifte şarap kullanıldığı için herkese hitap eden bir tarif olmasa da şarabı kullanmadan da yapılabilir. Çünkü kullanılan diğer ürünler ile tavuğun pişirilmesi güzel bir yöntemdir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi