Hamsılı Pılav

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pilavlar ve Tavuk Yemekleri Bölümünden Hamsılı Pılav ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamsılı Pılav

    Reklam



    Hamsılı Pılav

    Forum Alev
    HAMSILI PILAV

    MALZEMELER

    1 kg hamsi (ayıklanmış)
    400 gr pirinç
    2 orta boy soğan
    Kuş üzümü
    Dolmalık fıstık
    Maydanoz
    Kırmızı pul biber
    Karabiber
    1 çay bardağı sıvı yağ
    50 gr tereyağı
    1 su bardağı su


    HAZIRLANIŞI

    Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim
    .



  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Hamsılı Pılav

    Reklam



    Karadeniz dendiği zaman akla ilk gelen yemekler hamsi ve karalahana olmaktadır.Bir de mıhlama vardır.Fakat Karadeniz insanları hamsisiz asla yapamazlar.







+ Yorum Gönder
hamsılı pılav,  hamsılı,  hamsılı plav
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi