Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır

    Reklam



    Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır

    Forum Alev
    Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır



    Malzemeler:


    200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
    her dilim başına 1 top dondurma

    Şerbeti için:

    2,5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tereyağı


    Yapılışı:

    Sütlü Şerbet Yapılışı:

    Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın.(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)

    Tatlının Yapılışı:

    1. Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün.
    2. Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin.
    3. Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin.Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır

    Reklam



    Kadayıf tatlısı eski yöresel yemeklerimizden biri olup aynı zamanda kültürel değere de sahiptir. Günümüze kadar gelmesindeki en önemli neden sevilen bir tatlı olmasındandır.







+ Yorum Gönder
sütlü kadayıf tatlısı,  muhallebili kadayıf,  muhallebili kadayıf tatlısı,  kadayıf tatlısı,  kadayıf tatlısı tarifi sütlü
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi