Çikolatalı Halka Tatlısı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Çikolatalı Halka Tatlısı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Çikolatalı Halka Tatlısı Tarifi

    Reklam



    Çikolatalı Halka Tatlısı Tarifi

    Forum Alev
    Çikolatalı Halka Tatlısı Tarifi

    Malzemeler
    2 su bardağı un
    1 su bardağı pudraşekeri
    3 adet yumurta
    75 gr bitkisel margarin
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1/2 su bardağı lor peyniri

    Üzeri için;
    3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 su bardağı hazır çikolata sosu
    Kızartmak için
    1 su bardağı sıvıyağ

    Yapılışı
    Un ve pudraşekeri derin bir kaba koyulur. Varsa, tatlıya hoş bir lezzet katacak olan lor peyniri ilave edilir. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin katılıp, vanilya ve kabartma tozu serpiştirilir. Malzemeler iyice yoğrulup ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur toparlanıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirilir.
    Diğer taraftan, mutfak tezgahına bolca un serpilir, derin bir tavaya sıvıyağ koyulur.
    Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Parçalar unlu tezgahın üzerinde başparmak (1 santim) kalınlığında ve 10-12 santim uzunluğunda şeritler haline getirilir. Şeritlerin iki ucu birleştirilip halka şekli verilir.
    Diğer taraftan, yağ kızdırılır ve hazırlanmış olan halka şeklindeki hamurlar kızgın yağa atılıp orta ısılı ateşte, altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.
    Kızaran hamurlar el süzgeciyle tavadan alınır ve kağıt peçete üzerine koyulur. Üzerlerine pudraşekeri serpilip varsa çikolata sosuyla süslendikten sonra servise sunulur.





  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Çikolatalı Halka Tatlısı Tarifi

    Reklam



    Pastalarda tat önemli olsa da tattan önce insanları çeken görüntüsüdür. Görüntüsü güzel olmayan pastalar çekmez. Bu nedenle süslemesine önem vermek gerekmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi