Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi, Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi, Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi, Yapılışı

    Reklam



    Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi, Yapılışı

    Forum Alev
    Saray Usulü Halka Tatlısı İçin Malzemeler

    * 2,5 su bardağı un
    * 2 su bardağı su
    * 50 gram margarin
    * 3-4 yumurta
    * 1 fiske tuz
    * 1 tatlı kaşığı
    * tozşeker
    * 1 tatlı kaşığı nişasta
    * 1 çay kaşığı irmik



    Şerbeti için:



    *

    3,5 su bardağı tozşeker
    *

    2,5 su bardağı su
    *

    1 dilim limon

    Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi

    İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra, tatlının hamuru için su, yağ, tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır.

    Bu hamur 3-4 dakika pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. Parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı kırıp elinizle yedirilir. En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır.

    Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır. Özellikle yağ soğuk olmalı. İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır.

    Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bir gün geçtikten sonra
    tatlılarınız yumuşayabilir.




  2. 2
    DURİE
    Bayan Üye

    Cevap: Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi, Yapılışı

    Reklam



    Şerbetli tatlılardan biri olan halka tatlısı tatlıyı çok sevenler için tavsiye edilebilir. Tatlı krizini en iyi geçiren ve görüntü olarak iştah açan bir tatlıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi