Ballı Lokma Tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Ballı Lokma Tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Ballı Lokma Tatlısı

    Reklam



    Ballı Lokma Tatlısı

    Forum Alev
    Ballı Lokma Tatlısı
    Malzemeler :
    • 3 su b. un
    • Yarım paket yaşmaya
    • 1 çorba k. toz şeker
    • Alabildiği kadar ılık su
    Kızartmak için:
    • Sıvıyağ
    Balı için:
    • 4 su b. toz şeker
    • 2 su b. su
    • 1 dilim limon
    • 1 su b. bal
    Hazırlanışı :
    Lokma için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Ununüzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaşmayanın üzerine ılık su ilave edin ve lokma hamurunu karıştırın ve güzelce yoğurun.Daha sonra lokma hamurunun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmasını sağlayın.
    Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti geniş bir kaba aktarın ve içine 1 su bardağı bal ilave edin.Şerbeti soğumaya bırakın.Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Lokma hamurundan tatlı kaşığının ucu ile lokma hamurunu tencereye dökün ve kızartın.Lokmaları şerbete ilave edin.Şerbeti çeken lokmaları servis edin.






  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Ballı Lokma Tatlısı

    Reklam



    Özel günlerinizde yada altın günlerinizde yapa bileceğiniz bir tatlı çeşidi ile misafirlerinizi şaşıurta bilir ve onların bu yapmış olduğunuz tatlı ile tadını damaklarında bıraka bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi