İki Katlı Etimek Tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden İki Katlı Etimek Tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    İki Katlı Etimek Tatlısı

    Reklam



    İki Katlı Etimek Tatlısı

    Forum Alev
    İki Katlı Etimek Tatlısı

    1 paket tuzsuz etimek
    yarım paket kakaolu büskivi, tercihen piknik
    yarım bardak çekilmiş ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Şerbet:
    1.5 su bardağı toz şeker
    2 bardak su
    Muhallebisi:
    1 litre süt
    1 su bardağı buğday unu
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 dolu kaşık tereyağı
    2 kaşık ayçiçek yağı

    Ceviz ve kakaolu büskivi ayrı ayrı blenderda çekilir, cevize tarçın katılır ayrı ayrı kenara alınır. Dikdörtgen bir kaba, tercihen cam kaba tuzsuz etimek döşenir. Boşluklar kırılarak doldurulabilir. Bir tencerede, kısık ateşte 1.5 bardak şeker karemelize edilir. Şeker eriyip rengi kahverengine dönünce yakmadan iki bardak kaynar su dökülür. 3-5 dk. kaynatılır. Etimeklerin üzerine kaynar şerbet dökülür. Bir tencerede tereyağı eritilir, sıvı yağ eklenir, un katılır ve hafifce kavurulur. Unun rengi dönmeyecek sadece kokulanacaktır. Soğuk süt ve şeker eklenir. Karıştırılarak kaynatılır. 2-3 dk. kaynatılır. Akışkan bir muhallebi olacak. Ocaktan indirilir, vanilyası katılır, 5 dk. mikserin yüksek devri ile çırpılır. Muhallebinin yarısı etimekleri üzerine dökülüp yayılır. Tarçınlı ceviz muhallebinin üstüne döşenir. Muhallebinin kalanı eklenir, cevizin üstü kapatılır. En üstü kakaolu büskivi tozu ile kaplanır. Buzdolabında 3-4 saat soğutulup dinlendirilir. Hafif bir tatlıdır



  2. 2
    DURİE
    Bayan Üye

    Cevap: İki Katlı Etimek Tatlısı

    Reklam



    Soğuk tatlı olarak yapılıp yenilebilecek güzel tatlılardan biri olan etimek tatlısı iki katlı yapılması görüntüsünün daha güzel görünmesini sağlayacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi