Pandispanyalı Tatlı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Pandispanyalı Tatlı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Pandispanyalı Tatlı

    Reklam



    Pandispanyalı Tatlı

    Forum Alev






    Malzemeler :

    Pandispanyası için :
    • 2 adet yumurta
    • 1.5 kahve fincanı şeker
    • 1/2 kahve fincanı süt
    • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 3 kahve fincanı un

    Şerbeti için :
    • 2 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker

    Kreması için :
    • 3 su bardağı süt
    • 1 kahve fincanı un
    • 1.5 kahve fincanı şeker

    Üzerine :
    • 1 poşet krem şanti
    • Dövülmüş ceviz

    Yapılışı :
    1. Kreması için, orta boy tencereye süt ve unu koyup kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
    2. Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar mikserin yüksek hızında çırpın. Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın. Ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yaplanmış orta boy borcamda pişirin.
    3. Fırından çıktıktan 2-3 dk sonra, bir kapta karıştırdığınız soğuk su ve şekeri kekin üzerine kaşıkla dökün. Kremayı mikserle çırptıktan sonra şerbetli kekin üzerine yayın. Kremanın üzerine krem şantiyi sürün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın.




  2. 2
    DURİE
    Bayan Üye

    Cevap: Pandispanyalı Tatlı

    Reklam



    Pandispanyalı kek tarifinde önemli olan kekin kıvamını tutması ve kabartısı ve yumuşaklığı yerinde olması gerekmektedir. Kekin tutmasının ardından üstü istenen şekil ile süslenebilir.







+ Yorum Gönder
pandispanyalı tatlı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi