İrmikli Lokum

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden İrmikli Lokum ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    İrmikli Lokum

    Reklam



    İrmikli Lokum

    Forum Alev



    Malzemeler:
    • 3 su bardağı süt
    • 7 çorba kaşığı irmik
    • 7 çorba kaşığı şeker
    • 1 paket krem şanti
    • Üzeri için hindistan cevizi
    Yapılışı:
    1. Orta boy tencerede süt, şeker ve irmiği koyulaşıncaya kadar karıştırarak kısık ateşte fokur fokur kaynayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın. Krem şantiyi toz halde ekleyip elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzun içinde yuvarlayın. (Arada eli temizlemek için, yıkamakta fayda var) Hindistan cevizine tüm yüzeyini bulayın. Bir müddet buzdolabında dinlendirip servis edin.
    2. Afiyet bal şeker olsun.




  2. 2
    DURİE
    Bayan Üye

    Cevap: İrmikli Lokum

    Reklam



    Özel günlerde bayramlarda ya da misafirler için ikram edilecek en güzel tatlılardan biri olup lokumun Anadolu insanları için öneminden dolayı sevilen bir tatlı olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi