Ballı Muzlu Ayva Tatlısı|Tatlı ve Pastalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Ballı Muzlu Ayva Tatlısı|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Ballı Muzlu Ayva Tatlısı|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Ballı Muzlu Ayva Tatlısı|Tatlı ve Pastalar

    Forum Alev

    Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı

    Malzemeler
    4 ayva
    1 elma
    4 muz
    4 yemek kaşığı bal
    100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
    8 su bardağı su
    6 su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı şeker boyası
    Tarçın
    8 yemek kaşığı kaymak
    4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun.

    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Ballı Muzlu Ayva Tatlısı|Tatlı ve Pastalar Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi