Yılbaşı Pastaları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Yılbaşı Pastaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Yılbaşı Pastaları

    Reklam



    Yılbaşı Pastaları

    Forum Alev
    Yılbaşı Pastası

    Onbeş Kişilik
    Hazırlama Süresi 25 Dakika
    Pişirme Süresi 35 Dakika

    Malzeme Listesi
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    6 su bardağı un
    4 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt

    Keki ıslatmak için;
    Muhallebi için:

    * 1 lt. Süt
    * 3 kahve fincanı un
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 125 gr.margarin
    * 1 paket vanilya

    Çikolatalı sos için:

    * 200 gr.bitter çikolata
    * 1 paket çiğ krema

    krema ile eritilen çikolata pürüzsüz bir sos elde edilmesini sağlıyor.

    Muhallebinin Hazırlanması:

    1. Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor.
    2. Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
    3. Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.
    4. Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.
    5. Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.

    muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor.

    Kekin Hazırlanması:

    1. Kek için önce 26 cm. kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın. (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim.)
    2. Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
    3. Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
    4. Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.

    Pastanın Hazırlanması:

    1. Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur.
    2. Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın. ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil)
    3. Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin.( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı)
    4. Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin.
    5. Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum)
    6. Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin.
    7. Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır.
    8. Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.
    9. Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın.
    10. Dilimlediğiniz pastanın ister üzerine, ister tabağın kenarına sos koyun.

    Benim bu kadar detaylı anlattığıma bakıp sakın korkmayın. Ben herkes Amerika’yı baştan keşfetmesin diye şimdiye kadar edindiğim tecrübelerin hepsini yazdım, o yüzden uzun oldu.

    Kekinizi borcama döşeme aşamasında parçalanırsa sakın üzülmeyin, sıcak olduğundan elinizle şekil verince tekrar birleşiyor, mesela resimde gördüğünüz pastanın keki üçe ayrıldı.

    Ve son olarak, daha önce hiç denemedim ama çilek mevsimi geldiğinde muhallebisi pişip soğuduktan sonra bütün çilek atarak deneyeceğim..

    Yılbasi Pastasi.jpg

    ************************************************** **

    PANDİSPANYA için MALZEMELER ;

    3 adet yumurta

    3 çorba kaşığı toz şeker

    5 çorba kaşığı dolusu un

    2 çorba kaşığı süt

    1/2 paket kabartma tozu

    1/2 paket vanilya


    Yumurtalar ve toz şekeri , şeker eriyip karışım kabarana kadar çırpıyoruz.

    Diğer malzemeleri de ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz.

    Hazırladığımız sıvı kıvamlı karışımı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

    Pişen pandispanyamızı sıcakken yağlı kağıdı ile birlikte rulo yapıp bekletiyoruz.

    Ilınan pandispanyamızı açıp ;

    2 su bardağı soğuk süt ile hazırladığımız Cappucinolu Çikolata Parçalı Creme'Olemizi pandispanyamızın üzerine sürüp , pandispanyamızı sıkıca sarıyoruz ve yağlı kağıttan kurtarıyoruz.

    Pastanızın üzerini ; 1 su bardağı soğuk üst ile hazırladığımız Kakaolu Kremşanti ile güzelce kaplıyoruz ve bir çatalla üzerine çizgiler yapıp , ağaç kabuğu görünümü elde ediyoruz.

    Bir miktar Dr.Oetker dekor şekeri ile simli pasta süsünü karıştırarak , çay süzgeci ile pastamızın üzerine eliyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde süslüyoruz.

    Pandispanya Tarifi.jpg

    ************************************************** ******





  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Yılbaşı Pastaları

    Reklam



    Yılbaşı geldiği zaman yapılacak pasta ve yemek listeleri bir kaç gün önceden hazırlanır. Listenize ekleyebileceğiniz güzel bir tatlı tarifi. Göze ve damağa hitap edecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi