Elmalı italyan dondurması tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Elmalı italyan dondurması tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Elmalı italyan dondurması tarifi

    Reklam



    Elmalı italyan dondurması tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler:
    • 3 yeşil elma çekirdekleri çıkarılmış ve kabuğuyla rendelenmiş
    • 1 su bardağı krema
    • 1 su bardağı süt
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 125gr toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    Hazırlanması:
    1. Krema ve sütü bir tavaya koyup kaynamasına çok az bir süre kalana kadar ısıtın.
    2. Bir kabın içinde yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Yumurtalı karışıma sütlü karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edip karıştırın. (böylece yumurtalı karışım ılınmış olsun). Kalan sütlü karışımı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin.
    3. Karışımı tekrar tavaya alıp düşük ısıda karıştıra karıştıra 8 dakika (ya da kaşığın arkasını değdirdiğinizde karışım akmayana kadar) ısıtın. Daha sonra bir kaseye alıp buzdolabında soğutun.
    4. Limon suyunu ve rendelenmiş elmaları karıştırın. Soğuyan kremayı elmalara ekleyip karıştırmaya devam edin.
    5. Karışımı aaaal bir kaba koyup buzlukta 2 saat bekletin. 2 saat sonunda tekrar karıştırıp buzluğa koyun ve sertleşene kadar bekleyin. (eğer dondurma makineniz varsa 4. aşamadan sonra karışımı makinenizde de dondurma haline getirebilirsiniz. )
    6. İsterseniz çikolata sosu ve cevizle servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: elmalı italyan dondurması tarifi

    Reklam



    Dondurma yaz aylarının bir ihtiyacı gibi bir o-konuma geldi. Serinleten soğukluğu ve tatları ile en güzel yiyeceklerden biridir. Neredeyse tüm meyvelerden yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi