Gül tatlısı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Gül tatlısı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    tontiş
    Usta Üye
    Reklam

    Gül tatlısı

    Reklam



    Gül tatlısı

    Forum Alev
    MALZEMELER:

    * 1 Su bardağı sıvıyağ
    * yarım su bardağı yoğurt
    * 1 su bardağı irmik
    * 1 yumurta
    * yarım paket oda sıcaklığında margarin
    * 1 paket vanilya
    * yarım paket kabartmatozu
    * 1 çorba kaşığı sirke
    * 1 tutam tuz
    * aldığı kadar un
    * 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

    ŞERBETİ:

    * 3 Su bardağı su
    * 2.5 Su bardağı şeker
    * çeyrek limonun suyu

    Yapılışı;
    1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
    2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    5. Çay bardağı ile kesilir.
    6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
    7. rulo şeklinde sarılır.
    8. ikiye kesilir.
    9. tepsiye dizilir.
    10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.

    Afiyet Olsun.





  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: gül tatlısı

    Reklam



    Yaparken zorlanmayacağınız aksine keserken çiçek şeklini verirken çok hoşunuza gidecek bir tariftir. Şerbeti ile daha da güzelleşecek hoşunuza gidecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi