Rokoko

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Rokoko ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Rokoko

    Reklam



    Rokoko

    Forum Alev
    Rokoko
    5 yumurta beyazı

    100 gr.toz şeker (1 çay bardağı)

    1 paket toz krem şanti

    200 cc. süt (1 su bardağı)

    200 gr. beze

    100 gr. savoy büsküvisi kedi dili

    100 gr.kırılmış badem veya fındık

    3 yemek kaşığı kakao

    Yeterince hindistan cevizi tozu

    Hazır karamel veya kakao sosu






    Toz krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımı ile iyice çırparak koyu bir kıvama getirerek buzdolabına koyun.
    Yumurta beyazlarını sarılarından ayırıp, içine toz şekeri de katıp, yine mikser yardımı ile çırparak kar beyaz hale getirin.(Kalan yumurta sarıları ne olacak demeyin; sarıları içine 2 tane daha, beyazı ile birlikte yumurta kırıp, 1 kahve fincanı süt de katarak çırpınız ve omlet yapın.)
    Bu aşamada krem şantiyi tahta kaşıkla yumurtalı şekere karıştırıp, iyice yedirin. Dikdörtgen, derin bir kabın içine, kenardan taşacak şekilde ince folio döşeyin.
    Bu kap pasta kalıbı olabileceği gibi, borcam da olabilir.
    Folio döşenmiş kabın dibine rende badem veya fındığı döşeyin.Üzerine hazırlanmış rokokonun yarısını ko¤¤¤¤¤ düzeltin. Bezeleri kırarak üstüne yayın. Kalan krema içine kakaoyu ilave edip, yine mikserle karıştırdıktan sonra, bunu da kırık bezeler üzerine dökün. En üstede çevrilerek forma kabından çıktıktan sonra taban olması için savoy büsküvilerini yerleştirin.
    Forma kabındaki rokokoyu bu şekli ile derin dondurucuya koyun ve 24 saat bekletin. Bir gün sonra buzdolabından çıkarılan rokokoyu, ters olarak servis tabağına yerleştirip, kabdan ayrılarak servis tabağına düşmesini bekleyin. Kabı üzerinden alıp rokokoyu tekrar derin dondurucuya koyun. Servisten önce buzluktan çıkarılan rokokonun üzerine, bolca hazır karamel veya kakao sosu dökün 2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi serpdikten sonra, servise yapın.




    Afiyet Olsun.!…



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Rokoko

    Reklam



    Soslu kremalı ve bisküvili tatlıları sevenlere tavsiye edilebilecek güzel bir tatlıdır. Hem görüntü hem de tadı ile sevdiklerinizin hoşuna gidecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi