Doğum Günü Pastası tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Doğum Günü Pastası tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Doğum Günü Pastası tarifi

    Reklam



    Doğum Günü Pastası tarifi

    Forum Alev
    DOĞUM GÜNÜ PASTASI

    dogum-gunu-pastasi-tarifi.jpg

    Malzemeler :
    Pandispanyası (keki) için :

    • 4 adet yumurta
    • 11 çorba kaşığı şeker
    • 11 çorba kaşığı un
    • 1 paket Dr.Oetker yağı azaltılmış kakao (25 gr)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket premium şekerli vanilin

    Ara kreması için :

    • 1 paket Dr. Oetker vanilinli pasta kreması
    • 2 adet muz

    Üzerine :

    • 1 poşet sade krem şanti
    • 2 paket çikolata (160 gr)
    • Hindistan cevizi, kakao, renkli şekerler

    Pastanın yanlarına:

    • Yuvarlak çikolata

    Yapılışı :

    1. Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın. Ayrı kapta 2 defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 26 cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip kalıptan çıkarmadan iyice soğuması için (buzdolabında değil) bekletin.
    2. Ara kreması için, pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakın.
    3. Üzeri için, çikolatayı benmari usulü ( orta boy tencerenin yarısına kadar kaynar su koyup, üzerine alttaki tencereden biraz küçük boy tencere yerleştirip, içerisine çikolatayı küçük küçük kırıp arada karıştırarak) eritin. çikolata eriyip soğuduğu zaman, aynı işlemi tekrar uygulayın. Çikolatayı soğumaya bırakın. Krem şantiyi erimiş çikolataya ekleyip 1 çay bardağı süt ekleyip çırpın.
    4. Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımıyla enine 3'e kesin. Alt kısmına buzdolabına soğumaya bırakılan pasta kremasından sürün ve dilimlenmiş muzları üzerine dizin. İkinci kek parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın. Üzerine kremadan sürüp tekrar muzları dizin ve son parçayı üzerine kapatıp biraz bastırın. En üste ve yanlara, benmari usulü eritip soğuttuğumuz ve krem şanti ve sütle çırptığımız kremadan sürün. Yanlarına yuvarlak çikolatayı yapıştırın. Üzerini hindistan cevizi ve renkli şekerlerle süsleyin. Pastanın kenarlarındaki çikolatanın üzerine kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın. 1 gün boyunca üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.
    5. Afiyet bal şeker olsun.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Doğum Günü Pastası tarifi

    Reklam



    İki tane yumuşak ve kakaolu ile yapılmış kekin arasında bol miktarda konmuş krema ile harika bir yaş pastası yapmak isteyenler bu tarifi deneyebilir.







+ Yorum Gönder
doğum günü pastaları,  doğum günü pastası tarifi,  doğum günü pastası,  doğum günü pasta tarifi,  dogum gunu pastasi tarifleri
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi