Pastalar|Tatlı ve Pastalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Pastalar|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sen_AY
    Usta Üye
    Reklam

    Pastalar|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Pastalar|Tatlı ve Pastalar

    Forum Alev
    Dondurmalı Pasta




    Malzemeler:
    3 katlı kakaolu pastaban
    1 poşet sade krem şanti
    80gr bitter çikolata rendesi
    1 tatlı kaşığı nescafe
    yarım su bardağı süt
    600gr kaymaklı dondurma
    1 paket creme ole (veya şoko mousse)
    8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
    yaprak badem

    Hazırlanması:
    Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
    Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
    En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
    Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
    Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
    Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.




  2. 2
    nesemcim
    Emekli

    --->: Pastalar

    Reklam



    ya bu çok lezzetli görünüyor...
    eline sağlık...:)







  3. 3
    ömer_46
    Emekli
    çok sagol paylaşımın için teşekkürler!!!!!!







  4. 4
    JeLqZNa_LaDy
    Üye
    mmm nasilda canim tatli istiyodu...cok lezetli gorunuyolar..ha ben Kostebek Pastayi yapmishtim gercekten guzel deyisik bi tadi var..tavsiye ederim ;)

  5. 5
    menekşe
    Bayan Üye
    çok güzel ve lezzetli görünüyorlar bir kaç tanesinin trifini aldım bile:D

  6. 6
    _süslü_
    Yeni Üye
    emeğine sağlık iştahım kabardı walla

  7. 7
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    HAVUÇLU PASTA


    Malzemeler:

    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
    4 yumurta
    2 su bardağı ince rendelenmiş havuç (250gr. kadar)
    2 su bardağı un
    2 çay kaşığı karbonat
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı yeni bahar (yoksa yarım kaşık toz zencefil koyabilirsiniz)
    2 çay kaşığı tarçın

    isteğe göre:

    1 çay bardağı kadar kuş üzümü veya normal kuru üzüm
    Yarim su bardağı kıyılmış ceviz


    Yapılışı:

    Büyükçe bir kabın içinde şekeri, yumurtaları, yağı ve rendelenmiş havuçları karıştırın.
    Ayrı bir kapta kuru malzemeleri birlikte eleyin. (un, kabartma tozu, karbonat ve baharatlar)
    Her seferinde yarım bardak kadar koyarak havuçlu karışıma unu yedirin tahta kaşıkla. Ekliyorsanız üzüm ve cevizleri ekleyin.
    Elinizde varsa yağlanıp unlanmış iki tane yuvarlak kek kalıbına hamuru bölüştürün. Yoksa bir taneye de koyabilirsiniz. Yalnız daha uzun sürede pişecektir ve piştikten sonra tırtıllı bıçakla ortadan ikiye veya üçe bölebilirsiniz.
    Önceden ısıtılmış 375F(185C) dereceli fırında ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 35-40 dakika (eğer tek kalıpta ise1 saat kadar sürebilir)
    Piştikten sonra 10 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğutun.
    İçine ve üzerine koymak için kremşanti kullanabilirsiniz. Veya Amerika'dakiler için ! su bardağı kadar heavy cream+ 1/2 su bardağı toz şekeri çırpıp krema haline getirip kullanabilirsiniz.
    Kek soğuduktan sonra birinci parçaya biraz kremşanti ,şurup ikinci parçaya sürün. Pastanız iki katlı ise aynı işlemi öbürüne uygulayın. üstüne kremşanti yetecek kadar ayırmayı unutmayın.
    Katları yerleştirdikten sonra ya bütün kremayı üstüne yayıp biraz ayırdığınız kremayı sıkma torbasına yıldız üç takıp süsleyebilirsiniz. Veya daha fazla kremşanti yaparak pastanın her yerini kaplayıp kenarlarına kıyılmış ceviz yapıştırabilirsiniz. Ben üst kısmına minik havuçlar yerleştirdim. Ortasına da vişne reçelinden vişne tanesi koydum. Evinizdeki malzemelerle farklı şekillerde süsleyebilirsiniz pastanızı...En zevkli kısmı da budur zaten

  8. 8
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Tembel Pastası

    2 poşet toz krem şanti
    1,5 su bardağı süt
    1 paket kakaolu pötibör bisküvi
    1 paket sade pötibör bisküvi
    1 avuç iri dövülmüş fındık
    1 avuç kuru üzüm
    1 avuç kıyılmış kayısı
    1 avuç kıyılmış kuru incir

    Krem şanti ve soğuk süt kar haline getirilir. Üzerine kırılmış bisküviler ve diğer malzemeler eklenir karıştırılır. Derin, büyük bir kasa streç filmle kaplanır. Karışıım dökülür. Buzluğa konur. 1 gece bekletilir. Ertesi günü streçten sıyırarak servis tabağına ters çevrilir.

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi