Kekler|Tatlı ve Pastalar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Kekler|Tatlı ve Pastalar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sen_AY
    Usta Üye
    Reklam

    Kekler|Tatlı ve Pastalar

    Reklam



    Kekler|Tatlı ve Pastalar

    Forum Alev
    BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

    beyaz-cikolata-soslu-kek.jpg

    Malzemeler :

    • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    • 4 kahve fincanı şeker
    • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
    • 4 kahve fincanı un
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 poşet kabartma tozu
    • 1 poşet vanilin

    Üzerine :

    • 1 poşet beyaz çikolatalı sos
    • 1 su bardağı hindistan cevizi

    Yapılışı :

    1. Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak arada karıştırarak soğumaya bırakın.
    2. Cam bir kapta yumurta ve şekeri 5-6 dk. mikserin yüksek hızında çırpın. Fındığı ve ayrı bir kapta iki defa elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış borcamda önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.
    3. Soğumuş olan çikolatalı sosu kekin her tarafına yayın. Orta boy teflon tavada hindistan cevizini tahta kaşıkla karıştırarak orta ateşte rengi değişene kadar kavurup, çikolata sosun üzerine serpiştirin. Oda ısısına geldiği zaman üzerini kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.
    4. Afiyet bal şeker olsun.




  2. 2
    JeLqZNa_LaDy
    Üye

    --->: Kekler

    Reklam



    sen_AY bu kekleri ne zaman yaptin sen hic haberim olmadi yaniii
    cok ayippp...canim benim ne zaman yapcan gene :) cok canim cektii yaaa







  3. 3
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Malzemeler:

    1 su bardağı süt

    1/3 su bardağı haşhas

    1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

    1 bucuk su bardağı seker

    2 yumurta

    3/4 su bardağı sıvıyağ

    2 su bardağı un

    2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu


    Yapılışı:

    Süt, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin.

    Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın.

    Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.

    Un, kabartma tozunu eleyin.

    Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır.

    Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir.(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)







  4. 4
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Portakallı Muffin

    Malzemeler (24 adet topkek için)
    1 bardak keten tohumu
    1 bardak yulaf özü
    1 bardak buğday özü
    1 bardak esmer buğday unu
    1 yemek kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    bir fiske tuz
    1 bardak kuru kızılcık
    1 bardak elma sosu (elmaları rendeleyip, kendi suyunda pişirerek elde edebilirsiniz)
    1 bardak esmer şeker
    1 bardak süt
    1 yemek kaşığı elma sirkesi
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 tane tüm, çekirdeksiz portakal (yıkanıp 4 - 6 parçaya bölünmüş)
    2 yumurta

    Fırını 190C'ye ayarlayın. Keten tohumlarını toz halde kullanmak isterseniz kahve değirmeninden geçirin. Büyük bir kaba keten tohumları, yulaf ve buğday özlerini, un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kızılcıkları karıştırın. Kalan diğer malzemeleri (portakalın kabuğunu soymadan) mutfak robotuna koyup, iyice ufaltın. Kuru malzemelerin üzerine döküp her şey ıslanıncaya kadar karıştırın, çok karışmasınlar. Yağladığınız (dilerseniz de kapladığınız) top kek kalıplarına paylaştırın ve fırında 30 - 45 dk, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 5 dk soğuttuktan sonra kalıplardan çıkartın.

  5. 5
    ıssızadam
    Yeni Üye
    tarifler için teşekkürler.

  6. 6
    €lif
    Üye
    Pismis kekler 0.jpg

    Pismis kekler 1.jpg

    pismis-kekler-2.jpg

    Pismis kekler 3.jpg

    Pismis kekler.jpg

    Bunlar da benden... :)

  7. 7
    türk kızı
    Görevli Bayan Üye
    vallahi harika görünüyorlar:D
    olsada yesek


  8. 8
    HARBİKIZ
    Bayan Üye

    LİMONLU HAŞHAŞLI KEK
    Malzemeler:
    1 su bardağı süt
    1/3 su bardağı haşhas
    1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 bucuk su bardağı seker
    2 yumurta
    3/4 su bardağı sıvıyağ
    2 su bardağı un
    2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu

    Yapılışı:
    1. Süt, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin.
    2. Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın.
    3. Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.
    4. Un, kabartma tozunu eleyin.
    5. Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin. Cıvık bir hamur olacaktır.
    6. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun. Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir.(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)



+ Yorum Gönder
kekler
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi