Ne Pişirsemmm..(günün menüsü)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Ne Pişirsemmm..(günün menüsü) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    Ne Pişirsemmm..(günün menüsü)

    Reklam



    Ne Pişirsemmm..(günün menüsü)

    Forum Alev
    Domates Soslu Çorba (8-10 Kişilik)


    Malzemeler
    1 Su Bardağı Kuru Fasulye
    1 Çay Kaşığı Tuz
    15 Adet Taze Fasulye
    1 Adet Havuç
    1 Adet Kabak
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye
    Sos İçin
    1 Adet Domates
    3 Diş Sarmısak
    2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı
    4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Süzüp büyük bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Hızlı ateşte yarım saat kaynatın ve süzün.
    Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden alın.
    Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın. Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ekleyin. Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın. Üzerine bu sosu gezdirip, sıcak servis yapın.


    -----------------------------------------------------------------------


    DoldurulmuşKabak (4 Kişilik)


    Malzemeler
    4 adet 150 gramlık kabak
    75 gr soğan
    1-2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı değişik baharat
    225 gr doğranmış domates
    275 gr pirinç
    50 gr jambon
    75 gr çedar peyniri
    50 gr kuru ekmek ufağı
    Dilediğiniz otlardan birkaç sap


    Yemeğin Tarifi
    Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.
    Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin.
    Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin.
    Boş kabakların içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın.
    Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.


    -----------------------------------------------------------------------



    Bulgur Pilavı (10 kişilik)


    Malzemeler
    700 gr pilavlık bulgur
    250 gr margarin
    6 su bardağı (1.5 litre) et suyu
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
    Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin. Pilavı ateşten alın. Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin.
    Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.






    Afiyet Olsunnn..:)



  2. 2
    sen_AY
    Usta Üye

    --->: Ne Pişirsemmm..(günün menüsü)

    Reklam



    Zaten aksam yemegine ne yapsam diye dusunuyodum:D
    Doldurulmus kabak yapcam simdi kolay gorunuyo:D

    gönülce tarifler icin tesekurler:)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi