Patatesli Mıhlama Tarifi - Patatesli Mıhlama Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Patatesli Mıhlama Tarifi - Patatesli Mıhlama Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Patatesli Mıhlama Tarifi - Patatesli Mıhlama Yapılışı

    Reklam



    Patatesli Mıhlama Tarifi - Patatesli Mıhlama Yapılışı

    Forum Alev
    Gereçler:

    Patates 8 orta boy 800 gram
    Soğan 2 orta boy 120 gram
    Sıvı yağ 6 yemek kaşığı 60 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Kekik 1 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Yumurta 6 adet 300 gram
    Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram


    Yapılışı:

    Patatesleri yıka, haşla, soy, rendele. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Kalan yağ ve soğanı tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, ocağı kapat. Patates, 1 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kekiği soğana ekle, karıştır, tepsiye düzgünce yay, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk aç. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, üzerlerine kırmızı biberi ve kalan tuzu serp. 0nceden kızdırılmış, orta sıcaklıkta ki fırında 10 dakika kadar üzeri kapalı, 5 dakika kadar da açık olarak pişir




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Patatesli Mıhlama Tarifi - Patatesli Mıhlama Yapılışı

    Reklam



    Karadeniz bölgesinde çok sevilen mıhlama içine patates eklemek tadını güzelleştirmektedir.Mıhlama biraz ağır olan kalorisi yüksek bir yemektir.Fakat lezzet severlerin bu tadı mutlaka denemeleri gerekir.







+ Yorum Gönder
patates mıhlaması tarifi,  patates mıhlaması,  soğanlı patatesli mıhlama
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi