Limon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Limon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Limon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Limon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Forum Alev
    LİMON TURŞUSU


    Malzemeler

    20 Adet Limon

    1 Su bardağı Limon suyu

    1 Çorba kaşığı Çörek otu

    1 Kahve kaşığı Zerdeçal

    Yeteri kadar B tipi turşu salamurasi


    Hazırlanışı:


    Limonlar yıkanıp kurulandıktan sonra ortalarından birbirinden ayırmadan ortalarından kesilir. Çekirdeklerinden arındırıldıktan sonra ortalarına bir birine karıştırılmış çörekotu ve zerdeçaldan bir miktar serpilip kapatılır. Kavanoza dizilir üzerine kavanozun ağzından geçebilecek bir tahta yerleştirilip üzerine bir ağırlık konur. Bununda üzerine B tipi turşu salamurası eklenip kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde saklanır. Bir ay sonra turşu hazır olur.




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Limon Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Ülkemizde her türlü turşu yapılmaktadır.Fakat limon turşusu fazla bilinmemektedir.Limon ekşi olması birde turşusu ile daha da ekşi olmaktadır.Ekşi sevenler için kaçırılmayacak bir lezzet olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi