Bıldırcın Dolma

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Bıldırcın Dolma ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Bıldırcın Dolma

    Reklam



    Bıldırcın Dolma

    Forum Alev
    Bıldırcın Dolma
    Bıldırcın Dolma tarifi - Bıldırcın Dolma yapilisi



    Malzemeler:

    6 orta boy bıldırcın
    1 ½ çorba kaşığı kuş üzümü
    6 çorba kaşığı tereyağ
    1 ½ çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 büyük soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    ½ bardak pirinç
    ½ tatlı kaşığı karabiber
    ½ tatlı kaşığı tarçın
    3 ½ bardak su

    Hazırlanışı:

    Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayıp, üstünü örtecek kadar ılık suya koyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, alt-üst ederek, her iki yanlarını da 2′şer dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağını koyup, orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci, aynı şekilde süzeceğiniz kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 ½ bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini, 15-20 dakika dinlendikten sonra, çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun. Doldurulmuş bıldırcınları borcam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına sürün. 25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Bıldırcın Dolma

    Reklam



    Hem aile yemeği olarak hem de misafirler için yapılabilecek gösterişli ve lezzetli olan bu yemek oldukça dikkat çeken yemeklerin başında olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi