Akıtma Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Akıtma Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Akıtma Tarifi

    Reklam



    Akıtma Tarifi

    Forum Alev
    AKITMA
    Malzemeler:

    Hamur:

    2 su bardağı un

    1 paket Maya

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    2 su bardağı ılık süt

    Üzeri için:

    100 g tereyağı

    Hazırlanışı:

    Hamur: Mayayı un ile karıştırın. Üzerine tuz, şeker ve sütü ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika dinlendirin.

    Teflon tavayı sıvı yağ ile hafifçe yağlayıp kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve yayın. Pembeleşince arkasını çevirin. Pişince tavadan alın ve hemen tereyağı sürün. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp sıcak servis yapın.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Akıtma Tarifi

    Reklam



    Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez bir lezzeti olan akıtma krep tarifinede benzemektedir pratik ve masrafsız olan bu tarifi ev hanımları çabucak yapabilmekte sofralarını şenlendirebilecektir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi