Fırında Uskumru

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Fırında Uskumru ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Fırında Uskumru

    Reklam



    Fırında Uskumru

    Forum Alev



    Malzemeler:
    • 1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru
    • 1 adet büyük kuru soğan
    • 1 adet limon
    • yarım çay kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)
    • tuz
    • yarım su bardağı su
    • yarım tatlı kaşığı salça
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz kullanabilirsiniz.)
    • Varsa 3-4 defne yaprağı

    Yapılışı:
    1. Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
    2. Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
    3. Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
    4. Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.
    5. Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)
    6. Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
    7. Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
    8. Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
    9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.

    Afiyet Olsun.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Fırında Uskumru

    Reklam



    Balığın tadı pişirilme yöntemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Tavada farklı olduğu gibi fırında da farklı bir tat vermektedir. Fırında yapıldığı zaman sebzeli yapma şansımız oluyor.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi